Talk&Walk
 
 


Praten en wandelen in de natuur. Een bundeling van krachten om dichter bij je eigen natuur te komen. Een wisselwerking tussen lichaam en geest in een omgeving die dat bevordert. Door letterlijk en figuurlijk in beweging te zijn, ruimte creëren om met meer aandacht bij jezelf "stil te staan". Tijdens een wandeling samen met een gekwalificeerd psycholoog zoeken naar nieuwe wegen. De zon en de wind ervaren in een gesprek. Dat is Talk&Walk.

Talk&Walk kan je actief op weg helpen bij bezinning op je relaties, werk en leven.

Talk&Walk richt zich op mensen die liever buiten dan binnen op verhaal willen komen. En daarbij graag wandelen in de inspirerende natuur. Soms kan het gaan over een probleem en soms kan het zijn dat je gewoon je verhaal kwijt wilt.

Tot rust komen, één worden met de natuur, voldoening: de zegeningen van het wandelen spreken steeds meer mensen aan. Vanuit dit perspectief vitaliseert Talk&Walk: al wandelend bepreek je langs welke weg je bent gekomen en welk pad je wilt bewandelen.

Talk&Walk streeft maatwerk na. In een inventariserend gesprek van één uur wordt samen bekeken of Talk&Walk een zinvolle weg is om te bewandelen. Als dit het geval is, wordt er een Talk&Walk programma uitgestippeld. De werkwijze is kort en krachtig en benut de mogelijkheden die je nu al bewust of onbewust in je hebt om (weer) tot groei en bloei te komen. De wandelingen duren één of twee uur en vinden onder andere plaats in Sint-Oedenrode, Schijndel, Veghel, Son en Breugel en Boxtel en Best.


 Waarom is het toch zo prettig om te gaan wandelen als je een lastige knoop moet doorhakken? Of als je orde in je chaotische gedachten wilt scheppen. Waarom knap je zo op van het lopen in de buitenlucht als je je emoties even niet kwijt kunt? Zelfs als je géén probleem hebt, werkt het ontspannend?Wandelen is geen wondermiddel, maar de kans dat onderweg de storm in je hoofd gaat liggen, is groot. (Joop van Aert, in: KRO Wandelen, oktober 2006, pag. 6)


De natuur werkt psychologisch rustgevend omdat wij zelf ook natuur zijn. Wij maken daar deel van uit. Mensen hebben respect voor de natuur omdat het een leefwereld is waar ze zelf bij horen. Binnen of buiten zijn is dan ook heel verschillend. Het voordeel van buiten zijn is dat je een andere atmosfeer voelt. Er is meer ruimtelijkheid en dan zie je de dingen vanuit een ander perspectief. Onder de blote hemel laten mensen hun gevoelens makkelijker naar boven komen (Joop van Aert, in: KRO Wandelen, oktober 2006, pag. 2)